'Goede klik is belangrijk'"Het is essentieel om kort op de cijfers te zitten, zeker in de horeca waar je dagelijks verse producten inkoopt. Ook de inzet van medewerkers fluctueert en daarmee een deel van je personeelskosten. Als het nodig is, wil ik snel kunnen bijsturen en dat kan alleen als je goed zicht hebt op de cijfers. Eens per kwartaal voer ik uitgebreid overleg met Leo Wortel van Mooijman. We kennen elkaar, er is een goede klik wat ik heel belangrijk vind in het zakendoen." "Voor de zaak doe ik een deel van de administratie zelf via Mooijman Online, een ander deel laat ik aan Mooijman over. Denk aan de loonadministratie, die vrij complex is, aan het opstellen van contracten voor medewerkers en het aanvragen van subsidies voor leerlingen die stage lopen bij ons. Ik kies voor de expertise van Mooijman zodat ik me kan concentreren op mijn core business. In de horeca maak je lange dagen en dan is het prettig dat je terug kunt vallen op professionals. We werken met maandelijke rapportages. Belangrijk is ook dat ik voor bijvoorbeeld de bank altijd over actuele cijfers beschik. Van Leo krijg ik regelmatig goede adviezen, waardoor ik efficiënter kan werken en mijn marges kan verbeteren. Ik wil niet voor financiële verrassingen komen te staan. Bij Mooijman zorgen ze ervoor dat dit niet gebeurt en dat geeft veel rust." Bob Burger, eigenaar/chef-kok van AndermansKeuken in Den Haag |